Måndag #5

Hemma hos mina föräldrar eldas det med ved och då hör det till att på sommaren kapa och hugga ved. Under alla år så har jag alltid stått och filurat på olika berättelser, jag blir alltid sugen på att skriva noveller eller olika historier när jag står där. I år har jag funderat lite på kommande november, om jag ska försöka skriva lite på NaNoWriMo (National Novel Writing Month) i år igen. Ibland tänker jag att jag inte ska delta och sedan första november så är jag där och skriver lite i alla fall. Jag har än så länge aldrig lyckats skriva 50 000 ord under eventet men jag tycker att det ändå är roligt att få skriva, oavsett hur det går. I år är tankarna inne på att försöka satsa på att skriva lite noveller istället för en hel bok. Jag har inte kommit på några bra novell-idéer än men det är en stund kvar till November.

Jag har också upptäckt att det går alldeles utmärkt att lyssna på ljudbok när man hugger ved. Jag stoppar in ett par hörlurar innanför hörselskydden (lyssnar jag inte har jag bara ett par öronproppar) och sen är det bara att hugga och lyssna. Jag har dels lyssnat klart på Harry Potter and the Goblet of Fire och också lyssnat klart på The Ghost Hunter Next Door av Danielle Garrett och Elementary, She Read av Vicki Delany. Jag försöker faktiskt att bredda mitt ljudbokslyssnande men jag hittar oftast tillbaka till Harry Potter. Vad ska man säga, Stephen Fry är en väldigt bra inläsare. Undrar vad jag ska hitta på att lyssna på härnäst.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s