Måndag #10 – en Harry Potter-fundering

I dag kommer jag med en liten Harry Potter-fundering. Om man inte har läst boken eller sett filmen kanske man vill vara lite försiktig när man läser det här inlägget, det förekommer kanske ganska mycket av handlingen här.

Jag har funderat lite på tidslinjen i den första boken, Harry Potter och de vises sten. Stenen bodde från början i ett valt och får åka med en halvjätte till skolan. Vi får träffa Fluffy första gången när de springer på honom efter att ha flytt från Filch. Vid halloween försöker någon ta sig förbi Fluffy och någon skadar sitt ben. Sen, efter jul stöter Harry på spegeln. Denna spegel står här ett tag innan Dumbledore talar om vart den ska flytta. Min fundering är då följande: var är stenen från att den kommer till skolan tills att Dumbledore flyttar ner spegeln? Ligger den där nere “oskyddat” bakom Snapes eld? Eller var den inte alls där nere från början? Har Dumbledore den på sitt kontor? Eller i fickan? Eller var den i spegeln hela tiden?

Jag har också funderat lite på varför Voldemort inte var arg på Snape för att han försökte stoppa Quirrell från att ta stenen. Jag diskuterade detta med en god vän som trodde att den frågan besvarades i en av de senare böckerna. Jag får nog lyssna vidare och se om jag hittar svaret på den frågan.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s