Måndag #12

Just nu har jag en massa spännande böcker runtomkring mig!

Förra veckan läste jag ut två böcker, The Design of Everyday Things av Donald A. Norman och Trollkarlarna av Mårten Sandén. Båda två är böcker som jag inte riktigt vet om jag har jättemycket att säga om, så om det blir en recension eller en halv får vi se.

I dag började jag läsa Dagboken av Nicholas Sparks på bussen hem från jobbet. Den är inte vad jag har väntat mig, den berättas ur ett helt annat perspektiv än jag trodde att den skulle göra. Jag kan inte säga att jag egentligen visste så mycket om boken innan jag började mer än att jag har fått för mig att den ska vara väldigt sorglig (och det är därför jag har dragit mig för att börja läsa den). Jag är bara 17 sidor in i boken så jag har inte kommit så långt än.

Förra veckan, efter att jag hade skrivit Down the TBR-Hole-inlägget började jag läsa The Secret Diary of Lizzie Bennet av Bernie Su som ebok. Det är ett annorlunda upplägg på boken än jag tror att jag har läst någon gång tidigare. Boken hänger ihop med YouTube-serien, efter (nästan) varje kapitel lägger Lizzie upp en video på YouTube så man kan enkelt både titta på avsnitten och läsa boken samtidigt. Det saktar ner min läsning lite grann eftersom jag inte vill titta på avsnitten när jag till exempel sitter på bussen, men vad gör det?

Min lilla jobb-bokcirkel läser fortfarande De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser. Vi har precis läst kapitel 13 och ska ha läst till och med kapitel 17 till fredag. Det är lite långsamt och stolpigt när vi läser våra bestämda kapitel till nästa gång men jag tycker om att diskutera det som har hänt i boken med de andra. Vi har nu gått från att läsa två kapitel i taget till att läsa fyra i taget (och därmed lite längre mellan diskussionerna) och det verkar bra, nu hinner lite mer att hända mellan gångerna så att vi har något att diskutera.

Jag läser också Silkesmasken av Robert Galbraith och Sirenen av Kiera Cass. Båda är för tillfället lite nerprioriterade. Den första för att jag och pojkvännen precis (fast nu börjar det vara några veckor sedan) sett tv-serieavsnitten så att jag vet hur det slutar, och den andra för att jag inte riktigt fastnade för den. Jag lyssnar också på Harry Potter and the Order of the Phoenix av J.K. Rowling, jag har kommit 18 timmar och 41 minuter men har nästan 11 timmar kvar. Den är lång!

På vägen hem från jobbet i dag hämtade jag ut Three to Get Deadly av Janet Evanovich från biblioteket som jag hade reserverat. Jag tror att jag får vänta lite med att börja läsa den, min läser-just-nu-hög börjar vara ganska hög nu…

Vad läser ni just nu?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s