Written in Red

Written in Red – Anne Bishop
Original title: Written in Red (2013)
Serie: The Others #1
Nästa bok i serien: Murder of Crows
Typ av bok: Pocket
Längd: 487 sidor
Förlag: ROC / Penguin

Från bokens baksida:
Enter a worl inhabited by the Others, unearthly entities – vampires and shape-shifters among them – who rule the earth and whose prey are humans.

As a
cassandra sangue, or blood prophet, Meg Corbyn can see the future when her skin is cut – a gift that feels more like a curse. Meg’s Controller keeps her enslaved so he can have full access to her visions. But when she escapes, the only safe Meg can hide is at the Lakeside Courtyard – a business district operated by the Others.

Shape-shifter Simon Wolfgard is reluctant to hire the stranger who inquires about the Human Liaison job. First, he senses she’s keeping a secret, and second, she doesn’t smell like human prey. Yet a stronger instinct propels him to give Meg the job. And when he learns the truth about Meg and that she’s wanted by the government, he’ll have to decide whether she’s worth the fight between humans and the Others that will surely follow.

I den här världen är det de övernaturliga som regerar över världen. Jag tycker att det känns som ett realistisk scenario i vår värld. Fanns det övernaturliga varelser med större krafter än oss är det stor risk att det skulle vara de som bestämde. Vad är det man säger om katterna? Om de hade varit lite större så hade vi inte haft en chans?

Meg är det mycket lätt att tycka om. Trots att hon ”bara” är människa blir hon också mycket omtyckt och omhändertagen hos The Others. Jag tycker Simon, Sam och hästarna jag ser fram emot att se hur deras relationer med Meg kommer att fortsätta!

Jag tyckte mycket om den här boken och jag vill snart läsa nästa bok. Det enda som jag inte riktigt tyckte om var den beskriva euforin bakom skärandet. När Meg skär sig ser hon glimtar av framtiden. Dessa sår kan antingen bringa eufori eller stor smärta. Det får mig att tänka på de människor som av någon anledning skär sig i verkliga livet. Kanske är det just det som är meningen men det gör mig ledsen.

Jag gav boken 4 av 5 stjärnor — jag tyckte mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Written in Red

  1. Pingback: Murder with Crows | Have You Read This One?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s