Murder with Crows

Murder of Crows – Anne Bishop
Original titel: Murder of Crows (2014)
Serie: The Others (#2)
Andra böcker i serien: Written in Red (#1), Vision in Silver (#3), Marked in Flesh (#4), Etched in Bone (#5), Lake Silence (#6), Wild Country (#7)
Typ av bok: Pocket
Längd: 413 sidor
Förlag: ROC / Penguin Group

Synopsis till första boken från Goodreads:
As a cassandra sangue, or blood prophet, Meg Corbyn can see the future when her skin is cut—a gift that feels more like a curse. Meg’s Controller keeps her enslaved so he can have full access to her visions. But when she escapes, the only safe place Meg can hide is at the Lakeside Courtyard—a business district operated by the Others.

Shape-shifter Simon Wolfgard is reluctant to hire the stranger who inquires about the Human Liaison job. First, he senses she’s keeping a secret, and second, she doesn’t smell like human prey. Yet a stronger instinct propels him to give Meg the job. And when he learns the truth about Meg and that she’s wanted by the government, he’ll have to decide if she’s worth the fight between humans and the Others that will surely follow.

Jag gillar den här världen. Här är det The Others, varulvar, vampyrer och elementals bland andra som styr. Den är annorlunda mot andra urban fantasy-böcker jag läst där dessa varelser snarare lever i skymundan och människorna inte vet att någon av dessa varelser existerar eller att de har börjat komma ut en ras i taget.

Jag tycker fortfarande att tvångskänslan till skärandet är lite jobbig, men det kändes inte som att det var riktigt lika mycket av den här. Jag har heller inte läst tillräckligt mycket av författaren för att kunna lita på otäcks-nivån, det är lätt att föreställa sig att vissa händelser eller personer kommer vara hemskare än de faktiskt blir i boken. Kanske är det något jag lär mig efter att ha läst mer av författaren.

Meg är väldigt lätt att tycka om och känna en beskyddarkänsla över. Det finns ett kärleksintresse som börjar växa fram och det ska bli spännande att se hur författaren gör det på ett snyggt sätt. Just nu känns det som att Meg precis håller på att mogna i världen, efter ett ha levt instängd i nästan ett helt liv är det så mycket hon inte vet. Ibland känns hon som bara barnet jämfört med de andra. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen!

Jag ger boken 3.5-4 av 5 stjärnor – jag tyckte om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s