Läsplaner 2020

Förra året satte jag ett läsmål på Goodreads att läsa 63 böcker men satte inte några läsplaner i övrigt. Jag läste 84 böcker så det klarade jag bra. Jag trivs bra med att inte ha min läsning planerad särskilt mycket utan att bara läsa det jag känner för.

Jag höjde jag läsmålet lite grann på Goodreads till 70 böcker, jag vill ha lite mariginal så att jag kan läsa lite tjockare böcker. Jag ville också hitta på någonting mer så jag satte upp en likadan läsutmaning som jag gjorde 2016.

Jag har valt ut 12 stycken av mina hyllvärmare som jag hoppas läsa under årets gång. Jag har fortfarande några olästa kvar ut min lista från 2016 men jag hoppas att jag lyckas bättre det här året! Om man vill kika på vilka böcker som fanns på listan 2016 så finns det en lista på Goodreads som man kan kika på. Årets böcker finns också i en Goodreads-lista, i skrivande stund så saknas en av böckerna på listan men den dyker upp där snart, jag ska bara leta igenom de över 2000 utgåvorna på Goodreads och se om min utgåva finns där eller om jag måste lägga till den.

Det är lite blandade böcker i listan. Jane Austens Förnuft och känsla har funnits på min att-läsa-lista länge, jag tror att jag inte har så många olästa av henne kvar. Den här utgåvan köpte jag på bokrean för några år sedan.

Shakespeares A Midsummer Night’s Dream är också en gamling som funnits länge i hyllan. Jag har läst någon eller några böcker som är baserade på den här historien men jag har inte läst originalet.

Ängeln på sjunde trappsteget är en bok jag fått i födelsedagspresent som inte blivit av. Allegiant och A Court of Wings and Ruin är båda del tre i sina serier. Den första är den sista i sin och den senare är bara den senaste i sin serie.

Såklart finns det en massa böcker som jag är sugen på att läsa, helst vill jag läsa allihop på samma gång. Bland annat är jag mest sugen på att läsa böcker om inte finns med i den där högen, böcker som jag fick senast i födelsedagspresent som jag inte har hunnit till än. Det är lite det där med att inte planera sitt läsande som funkar bäst.

Vi får se vad året har att erbjuda, förhoppningsvis blir det många bra böcker lästa!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in TBR and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Läsplaner 2020

  1. Pingback: Månadssammanfattning januari 2020 | Have You Read This One?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s