Hans majestäts drake

Hans majestäts drake – Naomi Novik
Original titel: His Majesty’s Dragon (2006)
Översättare: Lottie Eriksson
Serie: Temeraire (#1)
Andra böcker i serien utkomna på svenska: Jadetronen (#2), Svartkrut och eld (#3), Elfenbensriket (#4), Örnarnas triumf (#5)
Typ av bok: Inbunden
Längd: 334 sidor
Förlag: Bonnier Carlsen

Synopsis från Goodreads:
När HMS Reliant besegrar en fransk fregatt och lägger beslag på dess värdefulla last – ett drakägg – ändras kapten Will Laurences öde och liv för all framtid.
Tillsammans med den ovanligt intelligenta och speciella draken Temeraire skickas han nu på olika äventyr i den engelska kungens tjänst.

I början tyckte jag att boken gick långsamt att läsa, men efter ett tag var det ingenting jag tänkte så mycket på. Det var främst när det blev mycket beskrivningar som jag tyckte att meningarna kunde bli lite besvärliga att läsa, jag var tvungen att läsa många meningar två gånger innan jag tagit till mig vad de menade. Jag vet inte om det är översättningen eller om meningsuppbyggnaden är lite knasig på engelska med. Jag lyssande lite på ett smakprov ur ljudboken på engelska för att se om den var lite knölig på engelska också, jag tyckte att den verkade bättre men jag provlyssnade visserligen inte så länge.

Mycket roligt att läsa en bok med drakar! Jag är inte så insatt i världspolitiken på Napoleons tid men jag kan tänka mig att den är väl researchad. Kanske att jag skulle läsa på lite själv innan jag fortsätter med nästa del.

Det var ett väldigt fint band mellan Laurence och Temeraire. När någonting hotade dom, till exempel i början när Temeraire skulle få en ny skötare, så knep det sig i magen. Jag vill läsa mer!

Jag ger boken 4 av 5 stjärnor – jag tyckte mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s