Quiche of Death

Agatha and the Quiche of Death – M.C. Beaton
Originaltitel: Agatha and the Quiche of Death (1992)
Nästa bok i serien: Agatha Raisin and the Vicious Vet #2
Serie: Agatha Raisin #1
Förlag: Constable

Vid en ålder av 53 år säljer Agatha sitt företag, pensionerar sig och flyttar till den lilla byn Cotswold. För att komma in i gemenskapen anmäler hon sig till en paj-tävling och lämnar in en paj hon köpt från London. Inte nog med att hon inte vinner, domaren dör av förgiftning och hon avslöjas som en fuskare. Frågan är bara vem det är som mixtrat med pajen…

Quiche of Death är en mycket mysig bok. Jag köpte den här boken tillsammans med ett par andra mysdeckare för att prova några nya serier. Ett lyckat köp, den här serien vill jag fortsätta läsa!

Det är svårt att inte tycka om Agatha, hon är lätt att sympatisera med. Till en början är hon en storstadskvinna som gör det hon tycker för att få det hon vill. När hon kommer till den lilla byn känner hon av ensamheten, att det inte riktigt känns som att hon hör till. Drömmen om ett hus i en by kanske inte riktigt var det hon ville ha trots allt? Jag tycker också om de andra karaktärerna, till exempel polisen som trots att han inte vill att Agatha ska lägga sig i verkar tycka om hennes sällskap (låt er inte luras av beskrivningen, det är inget kärleksintresse här) och prästfrun som verkar vara en mycket klok kvinna. Boken gav mersmak och jag vill läsa mer om Agatha.

Jag gav boken 4 av 5 stjärnor — jag tyckte mycket om den!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s