Måndag #44 – #läsdinafavoriter2020

Just nu är jag med i läsutmaningen Läs dina favoriter som började den 15 maj och pågår till och med den 24 maj. Det fanns några kategorier att välja sina böcker till så jag satte upp en läslista därifrån. Jag brukar inte göra några läslistor i förväg så det är lite spännande! Jag tyckte att det var lite klurigt att bara välja en bok till varje.

  • Läs din favoritgenreBone Crossed. Flera av böckerna hade kunnat passa in här, till exempel The Case of the Stuttering Bishop.
  • Läs din favoritförfattareThe Case of the Stuttering Bishop. Jag har aldrig blivit besviken på en Erle Stanley Gardner-bok.
  • Läs en bok med din favoritfärg på omslagetFlickan från ingenstans, Sommar på den lilla ön i havet. Jag tycker mycket om gult, den ena har bara lite gult på sig och den andra har massor av gult. Flickan från ingenstans läser vi ju med jobbet och vi läser några kapitel i taget så den kan jag inte läsa ut, därför fick Sommar på den lilla ön i havet också vara med.
  • Läs en bok med ett omslag du älskarBad Mermaids. En kategori jag tyckte var mycket svår att välja bok till, men omslaget var en av sakerna som gjorde att jag pausade upp och valde boken i affären. En mycket söt framsida!
  • Läs en bok du längtat efterTjänster och gentjänster. Jag tycker mycket om Sophie Kinsella, den här har legat och väntat på mig länge och nu var det minsann dags!
  • Läs en bok som innehåller något du älskarThe Case of the Stuttering Bishop. En pusseldeckare av den bästa sorten! Jag älskar miljön i de här böckerna, tur att det finns många!
  • Läs en bok du hört mycket gott omSommar på den lilla ön i havet. Jag har nog bara hört bra saker om den här, det lovar gott!

Bone Crossed har hunnit bli utläst, mycket nöjd med den och jag vill sätta tänderna i nästa bok i serien. Jag har efter den börjat med Tjänster och gentjänster, jag tycker om den men jag hade trott att det skulle ha varit mer tjänster och gentjänster i den första halvan av boken än det var. Det är ingen Karriär och köksbesvär (eller nya titeln En skopa kärlek) men det är ju inte så lätt att slå…

Flickan från ingenstans har jag för tillfället läst så långt jag kan i men i morgon får vi ett gäng sidor till att läsa så det kommer bli mer läst i den.

När jag satte upp min lista med böcker trodde jag inte att jag skulle hinna med alla, men nu när jag är halvvägs genom högen så tror jag att det kommer gå. Bad Mermaids är påbörjad sen tidigare, jag har ungefär 100 sidor kvar i Tjänster och gentjänster och sen är det The Case of the Stuttering Bishop och Sommar på den lilla ön i havet kvar.

Vad läser ni just nu?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s