Måndag #69 – nya böcker

I början av november någon gång beställde jag ett gäng böcker. I slutet av november och början av december började de trilla in, det var lite grann som att få en överraskning varje gång jag kollade brevlådan, skulle det komma en bok i dag? Jag tror att alla förutom ett seriealbum har kommit fram nu, den verkar ha kommit på avvägar på posten men den kommer väl så småningom.

Det är en liten blandning av böcker. Maskeradnatten och Den röda falken har jag sneglat på ända sedan jag såg att de skulle ges ut, jag har sett en massa bra om dessa så jag hoppas att jag kommer tycka om dom! Höstglöd och Våreld är båda novellsamlingar, jag har varit lite sugen på att läsa noveller den senaste tiden så detta passar perfekt. Vinterdrottningen, som ligger i högen mellan Dan före dan och Den röda falken, är en novell som jag redan har hunnit läsa. Tyvärr så var inte den novellen inte riktigt det jag hade hoppats på.

Jag har hunnit läsa seriealbumbet Moon Called, volym 1, det är andra delen som färdas någonstans på posten. Jag tycker mycket mer om bokserien men det var roligt att prova den i det här formatet med.

Dan före dan är också utläst, jag hade en intervju med författaren Felicia Welander på instagram förra veckan. Jul i krinolin avslutade jag tidigare i dag, My Tiny Bookshelf ska intervjua författaren Amanda Hellberg senare i veckan. Den ska bli spännande att se!

De andra böckerna i högen är en blandning av böcker som funnits i min att-läsa-hylla på Goodreads ett tag. The Vicious Vet är andra delen om Agatha Raisin, jag gillade första boken och tycker om tv-serien med. Det är två novellsamlingar med. On the Prowl för att jag ville läsa novellen som utspelar sig innan Cry Wolf (som också är med i högen). Samma novell, Alpha & Omega finns visst också med i Shifting Shadows så jag fick en dublett av den novellen. Men nu kan jag få prova på lite fler författare. On the Prowl är faktiskt härnäst i att-läsa-högen tror jag. Eller A Nancy Drew Christmas (som dessutom är ungefär dubbelt så tjock mot de andra i samma serie som jag har hemma). Den här Kitty-serien har jag faktiskt läst i ordning fram tills nu, jag tänkte att nu är ett utmärkt tillfälle att läsa en jul-Kitty.

Helgen bestod av bland annat lussebullsbak, städ och läsning. En bra blandning, nu har jag en massa bullar i frysen – perfekt! Jag plockade också fram några av ljusen som inte varit tända sedan förra vintern, det blev en riktigt fin bild!

Jag hoppas att ni får en trevlig vecka! Vad läser ni just nu?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s