A Princess in Theory

A Princess in Theory – Alyssa Cole
Originaltitel: A Princess in Theory (2018)
Serie: Reluctant Royals #1 (fristående)
Typ av bok: Pocket
Längd: 360 sidor
Förlag: Avon

Synopsis från Goodreads:
Between grad school and multiple jobs, Naledi Smith doesn’t have time for fairy tales…or patience for the constant e-mails claiming she’s betrothed to an African prince. Sure. Right. Delete! As a former foster kid, she’s learned that the only things she can depend on are herself and the scientific method, and a silly e-mail won’t convince her otherwise.

Prince Thabiso is the sole heir to the throne of Thesolo, shouldering the hopes of his parents and his people. At the top of their list? His marriage. Ever dutiful, he tracks down his missing betrothed. When Naledi mistakes the prince for a pauper, Thabiso can’t resist the chance to experience life—and love—without the burden of his crown.

The chemistry between them is instant and irresistible, and flirty friendship quickly evolves into passionate nights. But when the truth is revealed, can a princess in theory become a princess ever after?

Jag tyckte mycket om den här boken. Allt från det falska spam-mejlet till prinsar till den oväntade pandemin. En huvudperson som utbildar sig inom epidemiologi? Inte riktigt vad jag förväntade mig innan jag läste boken men kändes väldigt relaterbart just nu.

Förhållandet till bästa kompisen kändes lite konstigt, ganska ensidigt på något sätt. De verkar ha kommit varandra väldigt nära samtidigt som Naledi inte släpper in någon. Nu är det några dagar sedan jag läste boken men det i alla fall i början kändes det som att hon var ganska douchig mot sin kompis. Jag vet inte riktigt hur jag ska gå in på deras relation mer utan att spoila en del av historien, men det finns en långsinthet där också som kanske kändes lite onödig. Nästa bok handlar om bästa kompisen, kanske att jag läser den och lär känna Portia lite mer.

Ibland suckar jag lite när det kommer upp väldigt moderna saker i böcker, det känns som att boken riskerar att åldras ganska snabbt om det är en specifik app eller teknisk pryl som är i centrum. Här så var det med memes och emojisar med som jag hajade till lite extra på men sen tänkte jag att hela boken har e-mejl i centrum (som visserligen kanske inte räknas som särskilt modernt längre) så jag kanske får lägga den objektionen på hyllan den här gången.

Jag tycker också att det är väldigt roligt när det dyker upp något svenskt i utlänska böcker. I A Princess in Theory finns en karaktär som svär på svenska. Det finns ingen förklaring till varför han svär på svenska och karaktären är bara med i början av boken så jag vet inte om han faktiskt kunde svenska eller om han bara råkade kunna en svensk svordom. Namnet Yves är inte ett namn som jag direkt skulle förknippa med Sverige i första hand så namnet gav inte så mycket ledtrådar. Jag är tveksam till att denne karaktär kommer dyka upp i fler böcker i serien men jag kan ju alltid hoppas, så att jag kanske kan få svar på mina funderingar.

Det finns mycket mer som jag skulle kunna skriva om, om jag visste hur jag skulle formulera mig och hade det lite färskare i huvudet. Saker som jag tycker presenteras bra och som känns som en del av historien på ett naturligt sätt. Som student upplever hon flera svårigheter, känslan av att bli olikbehandlad på grund av sitt ursprung och personlighet, rädsla för hur hon ska kunna få till ett internship på grund av budgetnedskärningar. Det var uppfriskande att läsa om en vetenskapskvinna, jag tror inte att jag har läst någon sådan romance förut. Det var fina intima stunder med en del fokus på skydd (och toalettbesök efteråt!) men framför allt uttalat samtycke. Den handlar också om att våga släppa in någon innanför sina murar, och att kunna förlåta.

Jag tyckte mycket om boken, trots att twistarna i boken inte var så twistiga som kanske var menat. Det är visserligen en romance som inte direkt har ett rykte om att vara så oförutsägbara men vissa saker kanske är roligt om de inte går att gissa sig till ändå.

Jag gav boken 4 av 5 stjärnor – jag tyckte mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s