Måndag/Veckouppdatering #74

Just nu läser jag för fullt i Slouch Witch av Helen Harper, det är den första boken i en trilogi. Jag gillar den och eventuellt hinner jag läsa ut den ikväll.

Med jobbokcirkeln läser jag The Third Twin av Ken Follett. Det går lite upp och ner vad jag tycker om den. Ibland är den spännande och ibland är den bara onödigt “nertryckande”. Jag har inte läst något av Ken Follett tidigare så jag vet inte riktigt vart jag har honom, jag vågar inte riktigt lita på honom än, saker kan gå lite hursomhelst.

Förra veckan läste jag mycket ur novellsamlingen Shifting Shadows av Patricia Briggs. Den innehåller lite noveller som utspelar sig i Mercy Thompsons värld, många av berättelserna har andra karaktärer som huvudpersoner än Mercy. Det är roligt att få lära känna lite andra karaktärer och varelser, några hoppas jag få se lite mer av i framtiden! Tre av novellerna väntar jag lite med att läsa för de utspelar sig i tiden mellan några av böckerna som jag inte kommit till i Mercy Thompson- eller Alpha & Omega-serien än. Men de kommer jag till så småningom!

Januari är slut och jag hade tänkt att skriva ihop en sammanfattning av vad jag läste men vi får se när den kommer! Jag kan visa upp mina två senaste veckouppdateringar i alla fall.

Under veckan som gick läste jag mest ur Shifting Shadows, och jag påbörjade nog The Thirt Twin där med.

Förutom att läsa mina egenägda böcker (som syns i den statistiken ovan) så har jag också lyssnat klart på den första Harry Potter-boken på finska. Nej, jag kan ingen finska men jag lyckades på något sätt hänga med på vart i historien vi var ändå, det hade nog inte gått lika bra om jag inte kunnat historien så bra till att börja med.

Vad läser ni just nu?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s