Minisummering 2021 + Lästankar 2022

Ett nytt år har börjat och bokräknaren har nollställts.

Under 2021 hade jag målet att läsa 70 böcker (Goodreads) och att försöka läsa lite fler av mina egna böcker och från ljudbokstjänsten när ändå biblioteket var stängt. Jag ville också våga köpa lite mer okända böcker om de inte fanns tillgängliga på biblioteket. Jag tycker att jag uppnådde mina mål med god marginal. Jag läste 85 böcker under året och 41 av dessa var från mina egna hyllor. Lite inköp blev det men kanske inte så mycket nya vågade köp, det var mer köp hela serien innan den slutar säljas-köp.

Så, vad tänker jag inför 2022?

Återigen blir det ett Goodreadsmål på 70 böcker.

När jag i början av året kikade igenom min app där jag för statistik över mina egenägda böcker såg jag att det rent tekniskt sätt var möjligt att läsa alla mina olästa böcker om jag läste x antal sidor varje dag. Men det är inte riktigt min typ av mål och det förutsätter att jag inte kommer läsa några andra böcker eller få fler böcker under årets gång. Så den tanken övergav jag men jag kommer nog gå in och snegla lite på statistiken ändå och se hur mycket jag har läst under året.

I julklapp fick jag ett medlemskap i Akademibokhandelns låna och läs. Det är inte de böckerna jag typiskt plockar upp själv men jag utmanar mig själv att plocka upp böcker utanför min bekvämlighetszon. Och också att bli bättre på att aktivt sluta läsa böcker som inte är något för mig (istället för det inaktiva jag tror jag börjar läsa den här boken lite tills jag glömt bort vad den andra boken handlade om och jag måste antingen läsa om den eller låta den gå).

Jag hittade i min statistik att jag inte har rört mina tjockaste böcker under året som gått, så jag vill ge mig en liten extra push att ge mig på dom.

Det sista diffusa målet är att aktivt söka upp de böcker som jag är lite extra sugen att läsa på.

Har ni några läsmål under 2022?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s