Bokbloggsjerka 1-4 april

Det Annika frågar efter i veckans bokbloggsjerka är någonting jag har funderat själv lite på ett tag så jag tyckte att det var dags att vara med och jerka.

Annika skriver den här gången: Koko tycker att bokbloggsvärlden fokuserar för mycket på det som är nytt och spännande. Därför vill hon utmana er att blogga om en bok (eller flera) som är minst hundra år gammal men som fortfarande är läsvärd. Vuxenbok, barnbok, facklitteratur, vad du vill. Motivera!

Jag tjuvkikar lite på statistiken på Goodreads för att se vad det är jag har läst som är minst hundra år gammalt. Just nu läser jag bland annat Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes, han är en trevlig filur. Jag har läst många av Jane Austens verk, en favorit. Jag läste Hjalmar Söderbergs Doktor Glas på gymnasiet, den är kanske inte en favorit men den är klart värd att läsa. En annan bok jag tycker om är Charlotte Brontës Jane Eyre.

Varför är dessa fortfarande läsvärda i dag? Vad gör att de fortfarande blir lästa? Jag tror att de, inte bara de jag har nämnt här, är böcker där karaktärerna är välskrivna och som vi fortfarande i dag kan känna igen oss i.

För tillfället läser jag en del böcker skrivna på 30-60-talet, någonting som jag inte tycker att jag ser så mycket av på andra bokbloggar. Jag har varit borta ett tag från bloggandet så det är möjligt att jag har missat några trevliga bloggar som också läser lite äldre litteratur. Men dessa böcker får inte riktigt vara med i dagens fråga, de är lite för nya.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bokbloggsjerka 1-4 april

  1. Monika says:

    Faktum är väl att klassiker syns ganska ofta bland bokbloggarna, men de där böckerna som inte har riktigt hundra år på nacken dyker inte upp speciellt ofta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s