Down the TBR-hole #7

Lost in a Story började med Down the TBR Hole-inläggen. Mer om dessa hittar ni på mitt första inlägg. Kort sagt går det ut på att rensa i sin att-läsa-hylla på Goodreads.

Falling Kingdoms – Morgan Rhodes
Jag kände mig inte jätteexalterad över synopsisen på den här boken men den finns på biblioteket så jag reserverade den. Den har fått ganska bra betyg av mina Goodreads-kompisar så det är värt en provläsning i alla fall.
Beslut: Stannar.

Den sista konkubinen – Lesley Downer
Jag är både sugen på och lite tveksam till boken, som tur är finns den på biblioteket. Just nu har jag ganska många böcker lånade hemma så jag tror jag lägger in den här på att-låna-hyllan så länge så reserverar jag den när högen har blivit lite mindre. Det är del två i en serie och jag har inte läst den första, men jag tror inte att det spelar någon roll i vilken ordning man läser böckerna i den här serien.
Beslut: Stannar.

A Curious Tale of the In-Between – Lauren Destefano
Jag har faktiskt inget minne av att jag har lagt till den här boken. Jag är inte jättesugen på att läsa den och den finns inte på biblioteket så den får åka. Jag har däremot tidigare varit lite intresserad av Lauren Destefanos serie The Chemical Garden, den finns på min ljudbokstjänst så den lägger jag till den första boken Wither. Det var inte meningen att jag skulle lägga till böcker här. Men om jag plockar bort en och lägger till en borde det ju bli plus minus noll.
Beslut: Åker.

The Girl of Fire and Thorns – Rae Carson
Ja, den här blev reserverad fastän jag hade tänkt att ligga lågt med det.
Beslut: Stannar.

Barnbruden – Anna Laestadius Larsson
Det verkar vara ett tema med arrangerade äktenskap här. Den här lät också intressant. Lägger den på att-låna-hyllan.
Beslut: Stannar.

The Fortune Café – Julie Wright
Jag vet inte om jag är så sugen på den här längre, och den finns varken på biblioteket eller min ljudbokstjänst.
Beslut: Åker.

The Design of Everyday Things – Donald A. Norman
Den här har jag faktiskt läst sedan jag tog skärmdumpen ovan från Goodreads!
Beslut: –

The Secret of the Mansion – Julie Campbell
Den här låter som att den skulle kunna vara lite småmysig. Jag har läst några Cherry Ames-böcker och det är samma författare (bland andra) som ligger bakom också denna serie. Den här känns som att jag har störst chans att hitta på loppis eller antikvariat någonstans på svenska, då under namnet Trix och spökhuset.
Beslut: Stannar.

Scarlet – A.C. Gaughen
Lite sugen är jag allt på att läsa boken. Den är inte tillgänglig på bibliotek eller ljudbokstjänst så måste fundera på hur sugen jag är på att läsa den, om jag är beredd att lägga pengar på den… Den får stanna en stund till.
Beslut: Stannar.

Extraction – Stephanie Diaz
Hm. Kanske att den hade fått stanna om den hade funnits på biblioteket. Just nu känner jag mig inte så sugen på att läsa den.
Beslut: Åker.

Time Enough for Drums – Ann Rinaldi
Jag kommer inte ihåg varför jag har lagt till den här. Några av hennes böcker fanns som eböcker på min ljudbokstjänst så jag tror att jag provläser någon av dom så kanske den här få hoppa tillbaka på att-läsa-hyllan om de andra är bra.
Beslut: Åker.

Abby Cooper, Psychic Eye – Victoria Laurie
Den här låter som att den skulle kunna vara lite mysig.
Beslut: Stannar.

Hur gick det den här gången?
Böcker i att-läsa-hyllan vid start: 240
Antal stannande böcker: 7
Antal åkande böcker: 4
Totalt antal utrensade böcker: 30
Antal reserverade böcker på biblioteket: 2
Antal böcker tillagda på att-låna-hyllan: 2
Antal böcker tillagda i ljudbokstjänst-hyllan: 2 (men inte någon av de här böckerna)
Nuvarande antal i att-läsa-hyllan: 221

Fyra böcker blev utrensade, en bok var redan utläst och några blev planerade att lånas. Bra jobbat tycker jag! Sedan förra inlägget har antalet böcker i hyllan inte förändrats något men det beror också på att jag har lagt till lite nytt.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in TBR and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Down the TBR-hole #7

  1. Pingback: Down the TBR-hole #8 | Have You Read This One?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s