Måndag/veckouppdatering #72 – bokutmaningar 2021

I mitt förra vecko-uppdateringsinlägg skrev jag att jag ville ha så få läsutmaningar under 2021 som möjligt. Det stämmer fortfarande men jag har hittat en ny app som ändå bjuder på lite läsutmaning.

Jag hittade en app där jag kan lägga in alla mina böcker som i en sorts katalog. Jag tänkte då tänk om jag bara lägger in de böcker som var olästa i början av året? Så det har jag gjort, jag har lagt in alla mina olästa böcker som befann sig i lägenheten. I appen finns det en liten statistiksida (yay), som kanske innehåller lite i det minsta laget statistik baserat på all information som finns av alla böckerna, som jag gillar att kika på stup i kvarten (trots att den inte hunnit ändra sig). Där kan vi se hur många böcker jag läst och hur stor del av min samling som är oläst sett till både böcker och sidor. Att de visar för andel sidor tycker jag är extra spännande för jag kan lägga in hur långt jag har kommit i olika böcker och fastän inte boken är oläst så kan sid-statistik-pajen ändras.

Så, hur hade jag tänkt att använda mig av det här som utmaning för året? Just nu är det en ganska enkel utmaning, jag vill öka den röda delen (antal lästa) till lite fler procent. I skrivande stund har jag till antal böcker läst 1% i år och till antal sidor sett 2%. Jag vet inte vad som är en rimlig nivå att sikta på, jag vill nog se lite grann vart det går det här och sen får vi se om jag siktar på något mer precist mål.

Under 2020 läste jag ungefär 115 böcker. I appen har jag lagt in 111 böcker, jag uteslöt sånna jag läst på ett språk och har tänkt att läsa på ett annat och några böcker som jag lånat av andra. Det skulle säkert vara möjligt att läsa allihopa i år men jag tänkte inte sätta det som mål, det kommer säkerligen trilla in lite fler böcker under året som jag kommer vilja läsa, och e-böcker och biblioteksböcker finns inte med här. Jag har inte finslipat på detaljerna riktigt än, men jag tror att de nya böckerna kommer få hoppa in i appen den med. Jag tänker fortfarande försöka läsa det som faller mig i smaken men just ny känns det som att det här inspirerar mig att läsa de böcker jag äger.

Det här blir spännande! Ni kommer få lite uppdateringar ibland och se hur det går för mig.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s